Császármorzsa 2 - 342 kcal

2012.07.25. 16:56

2012-07-21 07.28.07.jpg

Nos, akkor itt van a császármorzsa immáron ténylegesen diétás verziója. Kedves egészségetekre! :)

~*~*~

HOZZÁVALÓK:

- 60g ledarált zab/zabliszt/zabkorpa

- 100ml sovány tej

- 1 egész tojás

- édesítőszer

- vanília aroma

- 30g diabetikus lekvár

~*~*~

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A tojást kettéválasztjuk

2. A zabkorpát, tojássárgáját, édesítőt, vanília aromát összekeverjük, félretesszük

3. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk a zabos masszával

2012-07-21 07.07.48.jpg

4. Sűrűn folyónak kell lennie

5. Előmelegített serpenyőbe öntjük, pirulásig sütjük az egyik felén majd spatulával szétszaggatjuk, morzsásítjuk

2012-07-21 07.12.52.jpg

6. Lekvárral tálaljuk

~*~*~

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

342 kcal; 9g zsír; 47g CH; 16g fehérje

Ajánlom reggelinek, nagyobb adagban esetleg ebédnek.

~*~*~

TIPPEK:

1. Keverhetünk a masszába szárított gyümölcsöt, olajos magvakat, mazsolát

2. Kakóporral is tubózhatjuk

3. Lekvár helyett jó hozzá a joghurt, de magában is finom.

4. A zab nagyon nedves-ragadós cucc, ezért elég sokáig tart mire ténylegesen száraz, morzsás állagú lesz. De az lesz, eskü, szóval kitartás, bármily reménytelennek is tűnhet a helyzet... ;P

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr784669008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

biia02 2012.07.26. 18:41:57

Isteni lett :) Remek recept ötlet ;)

Pflaume 2012.07.29. 19:43:21

A Sparban láttam xilittel édesített barack- és szilvalekvárt. De én egyébként teljesen natúr sárgabarackossal készítettem. Egyébként valami ilyesmit már régebben csináltam, valamelyik update-es fórumon olvastam zabkorpával.

m.adri 2012.12.17. 18:20:09

Rosszul látom kimaradt a receptből a tej hozzáadása? :)

m.adri 2012.12.17. 18:55:13

Most lettem kész vele, nekem gyorsabban morzsálódott mint a sima, és hihetetlenül finom, nem bírtm ki hogy ne kóstoljm meg :)))