Tonhalas spagetti - 359 kcal

2012.07.22. 08:34

2012-07-06 14.05.43_1.jpg

Nem szeretem a vizes tonhalat... Igazából utálom a vizes tonhalat... Viszont amikor már elfogyott a havi kess, és csak néhány konzerv maradt itthon, akkor azzal főzök ami van. Olcsót, finomat. Ki hitte volna, hogy a tonhal lehet finom is...! Márpedig ez mennyire sikerült.

~*~*~

HOZZÁVALÓK:

- 1 konzerv vizes lében áztatott tonhal (65g szárazon)

- 1 gerezd fokhagyma

- 25g vöröshagyma

- 25g sűrített paradicsom

- 15g kukorica

- 60g durum spagetti

- 25g joghurt

- fűszerek ízlés szerint (Vegeta naturella mozarella fűszert, ill. bármilyen pizza fűszerkeveréket ajánlok hozzá)

~*~*~

ELKÉSZÍTÉS:

1. A spagettit ételízesítővel enyhén ízesített vízben felteszem főzni - főzés közben lesem, és ha készen van, leveszem, leszűröm.

2. Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom, és a sűrített paradicsomot összekeverem a tonhallal, kukoricával, fűszerekkel

3. Fogok egy teflon serpenyőt, felforrósítom és a hagymákat puhára, üvegesre sütöm benne. Ha kell felöntöm vízzel, nehogy megégjenek

4. Ha már fonnyad, belezúzom a fokhagymát, és alaposan elkeverem őket.

5. Hozzáadom a tonhalas paradicsomszószt és ráöntök fél pohár vizet

2012-07-06 13.54.54.jpg

6. Közepes lángon hagyom elfőni róla a vizet, majd megint felöntöm és megint elfőzöm.

7. Ha kívánt sűrűségű lett a második elfőzés alatt a szósz, akkor elzárom a tüzet, és összekeverem a tésztával.

8. A tetejére natúr joghurtot locsolok.

~*~*~

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

359 kcal; 1g zsír; 58g CH; 26g fehérje

Ajánlom ebédnek, vagy a krémet tészta helyett teljes kiőrlésű pirítóssal/ pirított kornspitz karikákkal reggelinek/tízórainak/uzsonnának.

~*~*~

TIPPEK:

1. Ha több szószt csinálunk, akkor melegszendvics krémnek is kiváló

2. Sajtot (light mozzarellát ajánlom) is lehet rá reszelni/szórni/potyogtatni

3. Paradicsomszósz helyett hámozott paradicsomkonzervet is használhatunk, de ez esetben addig kell újra és újra felfőzni, amíg a paradicsom teljesen szét nem főtt

4. Egy kiskanál olíva olajjal még finomabbá tehetjük a szószt

5. Akik sok szósszal szeretik a spagettiket, azok inkább másfél adag szósszal számoljanak!

6. A gomba is illik hozzá szerintem

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr834668933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

rfanni 2012.07.22. 13:01:35

Már ki is próbáltam:))
a kukorica helyett borsót tettem bele, mert épp nem volt itthon kukorica:)
Medvehagymás durumtésztával készítettem.
Isteni!:) köszönöm a receptet:D

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.07.22. 14:12:27

Na akkor tényleg jó ötlet volt reggel feltenni :)) Örülök, hogy bejött!

hiuzlany 2012.07.22. 22:49:43

Én is szoktam hasonlókat készíteni, kedvencem (szintén főleg hóvégén :) a paradicsomos-tonhalas rizottó, de természetesen barnarizsből.
Olcsó, egészséges és isteni, érdemes ezt is kipróbálni! Szinte ugyan ezeket teszem bele. Isteni egytálétel!

gisellerojo 2012.07.23. 11:03:40

Jaj, ezt régen de szerettem, de erről mindig a koleszos "no money" idők jutnak az eszembe, ezért hanyagolom :) Pedig de finom... Ha sietek, akkor csak a tésztát főzöm ki, rádobom a tonhalat, kukoricát és öntök rá fokhagymás joghurtot. Mnyam. Gluténérzékenyeknek alternatív megoldásként rozstésztával a rizstészta :)

Saroltah 2012.07.24. 13:43:53

Sziasztok!
Ha valaki erre tévedne: Nem tudnátok ajánlani jóféle kukoricapelyhet? Vagy esetleg tudja valaki,hogy Réka milyet használ?

keriann 2012.10.13. 21:36:41

A 60 g spagettit azt főzve vagy szárazon kell érteni? Sose tudom :P

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.10.13. 22:12:07

Mindig mindent nyersen, ez alapszabály. :) Almát például csutka nélkül. Ha reszelt alma akkor maga a reszelék héj meg egyebek nélkül. Rizs, hús, tészta stb. nyersen. Ugyanis a súlyok nagyon tág határokon mozoghatnak a sütés/főzés időtartamától és módjától függően.

keriann 2012.10.13. 22:44:47

Oké, köszi! Ez tészta szempontjából jó hír :)