2012-06-30 17.27.15.jpgNem jelentkeztem külön bejegyzésekkel, mert sajnabajna semmi időm nem volt. Ezt ama örvendetes eseménynek köszönhetem, hogy valami isteni csoda folytán sikerült 6 azaz hat órát aludnom. Igazából nem sokat segített rajtam, de legalább megnyugodtam, hogy megvolt a papírforma szerint előírt alvásmennyiség...

4

Az utolsó előtti nap viszonylag csendesen zajlott. Az antibiotikumnak hála már nyoma sem volt a felfázásnak, és a bódénk melletti grilleseket sikerült megfűzni, hogy hadd tegyük be Gáborral a fehérjénket a hűtőjükbe. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy jégkásává fagyott hajnalra... Sebaj, nekem bejött. Fagyi. Om nom nom. Ebédnek a szálláshelyünkön lévő étteremből vittünk, grillezett csirkehúst salátával, barackos joghurttal. A pincérbácsit szépen megkértük, hogy a lehető legkevesebb olajon süssék a husit, és láthatóan ennek eleget is tettek. Pirospont!

2012-06-29 19.42.55.jpgMonoton, hajtós nap volt. Pénteken már sokkal többen voltak, mint hétköznap. Hajnal 1 körül aztán beszédült hozzánk egy fickó - akit leginkább a Sikoly című képen szereplő szimpatikus úriemberhez tudnék hasonlítani - és majd' 30 percen keresztül szórakoztatott bennünket a baromságaival. A probléma forrása alapvetően az volt, hogy a VOLT szervezőinek idén sem esett le a tantusz, hogy esetleg nem ártana valuta váltót kihelyezni.. Sokan voltak emiatt mérgesek - totál jogosan - megértem, hogy nem volt kedvük taknyon csúszni 20 kilométert Sopron belvárosáig, a legközelebbi váltó helyig. Igen, jól olvastátok. Kész röhej.

scream.jpgA szabály viszont szabály. Mi nem fogadhatunk el euro-t, ez van. Átváltani se válthatjuk, bármennyire is jó biznisz lenne. A fickó meg üvöltött, káromkodott, toporzékolt, hozzánk vágta a pénzét, majd megint ordított. Az elején egészen kezelhető volt, de aztán kezdett nagyon ijesztővé válni a helyzet. Biztos voltatok ilyen szituációban: mikor valakinek a tekintete hirtelen megváltozik, valami beteges harag ébred benne. Érzed, tudod, hogy innentől kezdve kiszámíthatatlan. Minden értelmes nő fejében megszólal ilyenkor a vészcsengő, minket menekülésre programoztak ezekben az esetekben... Végül aztán jött a főnökség, és röpke pár másodperc alatt leszerelték az ürgét.

Az aznap estéből még arra emlékszem, hogy háromszor belém rúgtak, kétszer eltapostak és ha nem húzom le a fejemet arcba is vágtak volna - mindezt csupán pár perc alatt amíg elmentem mosdóba (bármennyire is igyekeztem, nem sikerült 12 órán keresztül visszatartani...). Nagyon ritkán sikerül ennyire feldühíteni, mint aznap este. Utálom az ilyen balfasz barom részegeket, akik lányokat tarolnak le miközben kalimpálnak, semmit nem tudnak magukról és ténferegnek összevissza. Legszívesebben megrugdostam volna őket, pedig az gondolom mindenkinek leesett már, hogy nem vagyok egy nagy agresszor...

Bár kivételesen kialudtam magam, rendesen ettem (megint megvolt a szokásos ~1500-as határ az arányokkal), de hajnali háromkor egyszerűen lemerült az akksi, menthetetlenül. Nagyon durva volt, kénytelen voltam járkálni pár kört, mert már nem láttam, hogy mit ütök be a gépbe. Ez a legundorítóbb fajta fáradtság, amikor már tényleg a mozgás sem segít, elalszol közben egyszerűen. Valahogy eltelt az idő, alig emlékszem.

Műszak vége, visszavánszorogtunk a "főhadiszállásra", ahol is kiderült, hogy a busz lerobbant. Felajánlották nekünk, hogy ha gondoljunk induljunk el gyalog. Az a vicc, hogy addigra már annyira tele volt a tökünk mindenkivel, hogy tényleg elindultunk gyalog Gáborral. Bármi jobb ötletnek tűnt, mint ott várni a csodát. Hála az égnek éppen elcsíptük a VOLT buszt, ami a szállásunk előtt rakott le minket. 6-ra sikerült is lefeküdni aludni - eldőltünk, mint két zsák krumpli.

Love cats.jpg

5

Szombat van, Sopron, VOLT fesztivál, diákszálló étterme. Gáborral úgy terveztük, hogy isteni reggeli-ebédet csapunk munka előtt, roston husit salátával - Neki rizzsel is. Sajnos azonban egy óra várakozás után sem láttuk halovány jelét sem annak, hogy érkezne az ételünk... Egy ideig még hergeltük magunkat az asztalnál, majd közöltem a pincérrel, hogy kifizetjük amit fogyasztottunk (két adag eperleves) és megyünk. hangulat_550_1.jpgMegkérdezte, hogy akkor a másikat csomagolja-e..? Mondtam neki, hogy kösz, nem várjuk meg. Magamban pedig még azt is hozzátettem, hogy szerintem hova dugják amikor elkészül.

Éppen ott ácsorgott és dirigált a főnök is a pult mögött, ezért amikor bocsánatot kértek tőlünk a várakozásért, fennhangon válaszoltam a pincérnek, hogy nem az ő hibája, a főnöke volt az a barom aki a VOLT idejére képes volt ilyen beosztást írni. Pislantott pár nagyot a fickó, tán még csikorogtak is az agykerekei ahogy próbált kibogozni a mondatom értelmét. Nekem mindenesetre jól esett puffogni egy kicsit, ha már így megszívattak.

A fesztiválra tehát nem volt rendes kajánk, hurrá (fehérje shake, egy szendvics, gyümölcsök, zabos joghurt). A buszon pedig közölték velünk, hogy reggel 6-ig tart a munkaidő. Tehát ott voltam étkezési haditerv nélkül, 14 óra munkaidővel előttem, a +2 óra garantált egyéb szarakodásról nem is beszélve. Fergeteges jókedvvel indult a meló, így kell ezt!

A kajáimmal egészen jól elvoltam hajnalig, de az embertömeg csak nem apadt, állandóan jöttek és jöttek és jöttek. Kockásra ültem a hátsómat.. Bunkók meg fogyatékosok kivételesen nem jártak felénk - csak a volt barátommal és a járulékos haveri körrel "futottam össze". Hozzám jöttek tölteni, de az utolsó pillanatig nem vettük észre egymást. Most sokan felszisszennének gondolom, de nekem ez nem volt negatív élmény egyáltalán. Hála az égnek kulturáltan sikerült anno elválni. Most is mosolygós volt a találkozás, beszélgettünk egy nagyot és öröm volt látni, hogy milyen kedves és aranyos barátnője lett. Igazán megérdemelte. :)

Hajnalra már 5 koffein tablettánál tartottam, a kezem pörgött, a fejszámológép őrülten zakatolt. Aztán hajnali 3 körül átkattant valami, túl sok lett. Sajnos elcsesztem. Tisztelt Hölgyeim és Uraim, túl sok koffeint vittem be. Bizony-bizony... Kezem-lábam remegett, majd' megdöglöttem éhen, és pusztító haragot éreztem mindenki iránt.

funny-pictures-your-cat-had-too-much-caffeine1.jpg

Életemben egyszer fordult elő velem ilyen ezelőtt, akkor inkább lefeküdtem aludni mielőtt atomot dobtam volna a koliszobámra.... Most nem tehettem ezt meg, maradt az ülés, a pénzváltás, és a fortyogó düh. Utáltam a sok idióta embert az idióta kérdéseikkel és az idióta kártyáikkal. Nem szeretem magamat amikor ilyen vagyok, kifordulok magamból, elvesztem a személyiségemet. Olyan érzés amúgy, mint amikor részeg vagy. Tényleg, zsibong a fejed, szédülsz, kontrollt vesztesz. Ez az enyhe koffein mérgezés, nyami...

401728_363460940370085_144039508978897_973595_1220744115_n.jpgHajnal 3 körül aztán meguntam a banánt és a döglesztő éhséget, elmentem nézni valami ételfélét. Minden be volt már zárva. Volt hotdog és kicsi-zsíros-franchise-aprósüti... Jobb híján az utóbbit vettem meg. Sajtos rudat, epres-joghurtos, túrós és csokis falatkákat, egyet-egyet. A számolást teljesen elvesztettem, de szerintem 16 óra munka és 5 koffein tabletta után kábé mindegy is, egy fél mangalica sem lehetett volna túl sok. Igazából a fél fogamra sem volt elég, de arra éppen igen, hogy reggelig túléljem vele.

Újabb pár óra szenvedés. Elég gyakran kimászkáltam levegőzni, és folyamatosan rosszul voltam, a vérnyomásom valószínűleg az egekben, csoda, hogy nem ugrottak ki a szemeim a helyükről.

2012-06-29 03.31.12.jpg

Aztán reggel fél hat körül jött az örömhír: a konténerünk teljesen bezár, ezért nekünk kell az egészet kipakolni a műszak után. Minden kábelt, terminált, szirszart, biszbaszt. Ugráltam örömömben, természetesen... Végül amúgy gyorsan meglettünk vele, csak addigra már tényleg pöccre vérengzésbe tudtam volna kezdeni.

A szálláson még volt időnk aludni egy nagyot, majd hazaindultunk. Gáborral azt a buszt választottuk amelyik közvetlenül Pestre ment. Amelyik lerobbant előző nap. Amelyik egy nagy kalap rozsdás trágya volt. 40 fokban megállíthatatlanul ment hátul a fűtés (részvétem az ott utazóknak), és mivel a motor már pötikét halódott, az autópályán kőkemény 30-40km/h-val kepesztettünk Budapest fele. Lobogott a hajunk. Gábornak mind az a 2 centi. Végül majdnem 5 óra utazás után sikerült hazaérni Budapestre.

1220957430933.gif

Pesten belül pedig előállott vala az a roppant vicces szitu, hogy a busz nem tudott megállni a piros lámpáknál lerobbanás nélkül. Szerintem ami szabálytalankodást a sofőr innentől kezdve elkövetett annak érdekében, hogy ki tudjon minket rakni a Stadionoknál, az minimum 500 évre előre kilőtte a jogsiját. Volt itt piros lámpán átszáguldás, 6 sávos záróvonalas belvárosi kereszteződésben megfordulás, amit csak akartok... A hullámvasút lófütty ehhez képest.

De hazaértünk végül. Igaz én még két napig képtelen voltam magamhoz térni normálisan, de nagyon jól esett újra visszazökkenni a rendes kerékvágásba.

A VOLT utáni reggel a mérleg 51,3kg-ot mutatott. Küldetés teljesítve, a súlyom megtartottam.

~*~*~

És akkor itt ejtenék szót a kopogó emberekről, akikhez ez úton is szeretnék nyílt levéllel fordulni az egész tavalyi és idei fesztiválozás tapasztalatai alapján:

Kedves (Kopogó) Fesztiválozók!

A fesztiválkártyát a kijelölt és - térképen is jelölt - konténereknél, bankkártyával és készpénzzel tudjátok felölteni. A kártyákat üzemeltető Metapay Kft. egy fantasztikusan egyedi és praktikus rendszert dolgozott ki annak a jelzésére, hogy egy adott kassza zárva avagy nyitva van-e: zárhatóak a kasszák ablakai. Tehát amennyiben zárt ablakokkal találkoztok a konténereknél, legyetek kedvesek nem megállni, tátott szájjal bámulni és várni, hogy pók másszon az arcotokba, ne verjétek az ablakot, ne mutogassatok, ne hadonásszatok és ne kenjétek a kártyátokat/pénzeteket/fejeteket a plexihez, mert nem fogjuk kinyitni. Minden bizonnyal nem véletlenül van zárva, mi pedig nem gruppen partit tartunk éppen odabennt. Szóval egy szó, mint száz: esetleg szóbeli rásegítés nélkül is legyen annyi agyatok, hogy szépen fogjátok magatokat, és elslattyogtok a legközelebbi nyitott ablakig.

Köszi,

Egy dolgozó

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr34633563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.07.06. 23:48:53

fesztivalon felhaborodni, hogy balfasz rszegek vannak = kuplerajban felhaborodni, hogy kurvak vannak. de a hazautatokat nem irigylem.

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.07.06. 23:51:43

Nem háborodtam fel. Csak mesélek. A hazaút... Hát... Külön utakat kéne így szervezni kalandtúra címszó alatt, és kőkemény pénzeket szedni érte...

PrettyWitch 2012.07.07. 09:52:23

Ez nekem már túlzott maximalizmus: amúgy is embertelen körülményeken még rontani azzal, hogy éhes vagy... de mások vagyunk, más vágyakkal és igényekkel. Szép volt tőled, hogy képes voltál rá, de nem csinálnám utánad :)

Pihend ki magad!

PrettyWitch 2012.07.07. 09:53:51

Ja és koffeintabletta: nem biztos, hogy az egészséges életmódba belefér (nem értek hozzá, de gyanús, hogy nem). Ez most nyilván különleges helyzet volt, de ugye amúgy nem rendszeresen fogyasztod? És ugye, nem ajánlod a fogyasztását másoknak sem? ;)

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.07.07. 11:04:22

@PrettyWitch: Igazad van, amint tudom beleírom, hogy TERMÉSZETESEN NEM SZABAD koffein tablettát fogyasztani! Nekem a vizsga időszakból maradt és hát itt túl sok pénzzel dolgoztam mintsem meg mertem volna kockáztatni.