ShapeShifter - Vége: 51,2 kg

2012.06.23. 08:13

165 nap. Majdnem fél év, mínusz 7,4kg. Sikerült, lefogytam.

DSC_0077.jpgVékony vagyok, a lányok megnéznek amerre csak mászkálok - merthogy a bámulást nem férfiban kell ám mérni - minden ruha jól áll, nem szégyellem magamat a strandon és életemben nem voltam még ennyire kirobbanó formában. Úgy érzem nem létezik lehetetlen, hogy akármire képes vagyok. A testem izmos, feszes. Szép.

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha sikerülhet elérni a vágyaimat. Talán akkor sem hittem, amikor elkezdtem írni a blogomat.

  Hogy is kezdődött...?

Január másodikán mint minden valamire való, elégedetlen és magatehetetlen fiatal nő, én is eldöntöttem - immáron már vagy ötödik alkalommal - hogy le fogok fogyni. Ez alkalommal azonban valami más történt, valami átkattant bennem - megérett végre az akarat és az erő.

"Hát srácok, a helyzet az, hogy én egy notórius sumák vagyok. Méghozzá a legrosszabb fajtából. Az, aki képes naphosszat ömlengeni arról, hogy mennyire sokat edz, véresre verni a mellét, hogy milyen elképesztő mód egészségesen táplálkozik és előszeretettel osztja az észt másoknak. Egyetlen apró picike kis gond van ezzel, és az valahogy így hangzik: "óóóó ez az egy szem csoki tök mindegy". Aztán lesz belőle két szem. Aztán három. Aztán egy átzabált hétvége, mert a hétvége az ugyebár kivétel. Aztán azért kell enni, mert anyu három hónap után végre csinált mákos gubát; másnap pedig, ha már a pasim kétpofára tömi magát minden szarral, akkor csak nem maradhatok ki a jóból. Hát nem?" - első bejegyzés

összehas_1_1.jpg

 

Elkezdtem, 58.6 kilósan (168cm magas vagyok). Ez egyébként nem a jéghegy csúcsa, a rekord súlyom 63-65 körül lehetett még tavaly. 59 kilóra csupán kicsi odafigyeléssel sikerült lejönni, de a nagy eredményekhez ez önmagában baromira kevés.

Leander 2006. 06. 20. 091_1.jpg

2006-ban, 16 évesen és a jéghegy csúcsán...

Januárban még nem edzettem, két szalmaszálat nem tettem keresztbe ilyen szempontból. Elkezdtem viszont kalóriát, fehérjét, zsírt és szénhidrátot számolni és mindehhez vettem egy digitális konyhai- és egy testmérleget. Az arányokat ekkor még telibe letojtam, csak a kalória mennyisége érdekelt. Működött a dolog persze így is, de azért effektívnek éppenséggel nem titulálnám ezt a hozzáállást... Fogytam, és alaktalan maradtam, hip-hip hurrá. Az első étkezéseimet épp ezért szedtem le: nem akarom hogy bárki azokról vegyen példát.

Ghat volt az első kommentelőm, aki aztán meglehetősen bicskanyitogató stílusban kimosta a kis fejemet. Köszönet érte, nélküle nem tartanék most itt.

Elkezdtem fogyni. Nagyon lassan haladtam, hetente 0,5-0,6 kiló mínuszt könyvelhettem el; esetenként pedig még annyit sem. Mégis látszott minden egyes gramm és centi. Február 1-től elkezdtem edzeni is, aminek a hatására a testformám rohamos alakulásnak indult. Először éreztem azt, hogy jó érzés fürdőruhában lenni, és hogy nem támad kedvem bőgni ha a tükörbe nézek. Pedig még hol volt a vége...! 

1_8.jpg

Februárra - 28 nap alatt - kicsit kevesebb, mint 3kg-ot fogytam, ekkor már 55,8 voltam. Új éreztem enyém a világ, életemben nem voltam még ennyire klassz formában. Elértem ismét azt a súlyt, ami az addigi életemben a legkevesebb volt - egyszer már ugyanis sikerült ideáig lemenni koplalással. Mikor még egy idióta voltam.

2012-02-07 16.12.38.jpg

Ezen a ponton megakadtam az edzésemmel, mert az alapozó edzésterv már nem volt elég jó. Ekkor kerestem fel először Gulya Krisztina személyi edzőt, akinek a programja az elkövetkezendő 3 hónapban végigkísérte a tevékenységemet. Ismét meglódult a formálódásom.

Szépen lassan megértettem, hogy hogyan működik az egészséges ámde élvezhető táplálkozás művészete. Mert ez művészet, a lehető legkomolyabban mondom. Elkezdtem kísérletezni, és jöttek az első érdekesebb receptek - amelyek mára már a blogom védjegyévé váltak.

Rájöttem, hogy egyáltalán nem lehetetlen finom dolgokat enni és közben fogyni, sőt! Imádok főzni, imádok sütni és a hobbimmá vált a receptek diétássá varázsolása. Úgy gondolom nem sokan dicsekedhetnek azzal, hogy sikerült kitalálniuk a valóban diétás somlói galuskát, csokis gubát, pirított tésztát, csirkés tortillát vagy például a kenyérfélékre kenhető mogyorókrémet - csak hogy a személyes kedvenceimet említsem. Rengeteg recept került ki az oldalamra, ezekre különösen büszke vagyok.

Írtam egy cikket a kalóriaszámolás módszereiről kezdőknek, amely azóta is mindig top listás olvasottságú és annak idején még index címlapra is kikerült. Ezt mindenkinek ajánlom most is.

2012-03-08 08.48.08_1_1.jpg

A hetvenedik napomon úgy döntöttem, lezárult a blog egy fejezete. Leadtam a feleslegemet, és eljött az ideje komolyabban a testépítés felé fordulnom. Ekkor picit több, mint 53 kiló voltam.

Végül is elértem a célomat, leszedtem magamról az "utolsó 5 kilót".

A következő fotók a rendszeres olvasóknak gondolom ismerősek - csak éppen eddig fej nélkül találkozhattatok velük a negyedik összefoglalómban... :) Az alakom itt már nagyon is jó volt, vékony lettem. A sikerem már igazából elkönyvelhetővé vált. Azonban még mindig "puha" voltam a saját ízlésemnek, főleg ami a lábamat és karomat illeti.

2012-03-24 09.41.52.jpg

Úgy döntöttem, hogy nem elégedek meg magammal. Fél hónap mérsékelten eleresztett szünet után komolyabban a testformálás felé fordultam. Még mindig ugyanazzal az edzéstervvel operáltam mint azelőtt, és ugyanúgy tartottam magamat az általam megszabott tápérték arányokhoz.

Tapasztalataim alapján az a leginkább célravezető, hogyha picivel alapanyagcsere szint fölött tartjuk a kalóriaértéket, melynek pedig 50%-át szénhidrát, 30%-át fehérje és 20%-át zsír adja. Ez eltérhet az olyan tényezőktől függően, mint például hogy a fehérje grammban kifejezett mennyisége ne legyen több a testsúly kilogramm kétszeresénél; de azért alapvetően megállja a helyét.

Innentől kezdve már csak időnként jelentkeztem helyzetjelentéssel a miheztartás végett - hogy azért lássátok, csinálom amit elkezdtem mert nem lehetetlenség mindezt ennyi időn keresztül gond nélkül fenntartani.

01.1_3.jpg

Alakultam. Még mindig puhának találtam a lábamat és a karomat, miközben pedig 53 kiló körül vagy az alatt picivel mozogtam.

Újabb két hónap kőkemény edzés következett. Váltottam: haladó női, versenyre felkészítő edzéstervet kezdtem el. A táplálkozásomon nem változtattam. Illetve de, már nem szabályszerű az esti fehérje. Sokszor eszem helyette túrót vagy csirkemellet.

Megvettem életem első fürdőruháját amiben jól érzem magamat. XS-es. Soha de soha nem gondoltam volna, hogy valaha az életemben mindez sikerülhet, kanyarban sem éreztem magam ezelőtt egy percre sem.

Én is olyan voltam, mint azok az emberek akik ma már az őrületbe kergetnek az állandó aggódásukkal - én is azt hittem, hogy ilyen csak a magazinokban és a tévében létezik. A médiának nem csak olyan hatása van ám, hogy megkergülnek tőle a fiatalok - ugyanakkor egyben azt is sulykolja, hogy akinek valami varázslat folytán sikerül hasonlóvá válni, az biztosan beteg, anorexiás, étkezési és önkép zavaros beteg, lelki toprongy.

Nos, nem. Bátran merem állítani, hogy az emberek nagy többségénél sokkal egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és energikusabb vagyok. Ezzel kapcsolatosan nem is szállok senkivel vitába, mert aki rám akarja erőltetni, hogy nem vagyok normális, az inkább menjen el maga is az edzőterembe, hátha neki is sikerülhet "lebetegedni" - merthogy meggyőződésem, hogy a legtöbb embernek valójában ez a baja, nem pedig a túláradó felebaráti szeretet. Ha nekem ment, mindenkinek mehet.

Persze van, aki nem erre vágyik. Mindenkinek más az ideál, és ez így van rendjén. Van akinek a nőiesen telt idomok az etalon. Nekem ez. Én feszes, izmos, sudár alakra vágyom amióta az eszemet tudom. Én is csak futok az álmaim után, mint mindenki más - és úgy tűnik megadatott, hogy el is érhessem őket. Megküzdöttem érte.

~*~*~

De tudjátok mit...? Jöjjön a fotódömping a 165. napomról. Igazi egotrip, csak erős idegzetűeknek... :P

2012-06-16 05.59.21.jpg

~*~*~

2012-06-16 06.14.22.jpg

~*~*~

 2012-06-18 07.02.23.jpg

~*~*~

Azt hiszem itt jön a képbe a kedvenc kérdéseim: "Mikor hagyod abba?" illetve "És most mi lesz?". Mi lenne? Semmi nem lesz. Soha többé nem akarok visszatérni a régi életvitelemhez, és erre nincs is szükség. Amit csinálok, az nem hetekre és nem hónapokra szól. Szívből remélem, hogy amíg csak élek, meg fogom tudni engedni magamnak, hogy kövessem a most kialakult életritmusomat, hogy sportoljak, hogy egészségesen éljek. 

Nincsenek nagy céljaim, csupán csak azokat a dolgokat akarom, amire a legtöbben élből rávágják, hogy "ó, ez lehetetlen". :P A következő célom, hogy eredményesen induljak Fitness Modell versenyen legkésőbb 2013-ban. Ez is lehetetlen - mint tudjuk. Nekem pedig kellenek a lehetetlen célok, mert ezek viszik előbbre az életemet, ezek adják meg azt a kihívást, ami mozgásra bír. Mindig kell egy újabb, egy messzi délibáb.

Az étrendemet továbbra is tartom. Volt már rá nem egyszer példa, hogy valaki elkeseredve keresett fel, mert nem tudja abbahagyni a kalóriák számolását... Számomra felfoghatatlan, hogy ezt miért is kéne abbahagyni tulajdonképpen. Én nem fogom. Jó így, szeretem az új életemet és az új szokásaimat. A vicc pedig az, hogy már abszolút nem is kívánom a zsíros, olajos, tocsogó ételeket. Az olaj szagát sem szeretem már egy ideje.

Az edzéstervem marad egyelőre a verseny felkészülésre alapozó 3 napos női haladó edzésterv. Heti 3 alkalommal van súlyzós edzésem, heti 3-szor pedig kardio, ami esetemben 10-11km futást jelent. Egy héten összesen 42-45 kilométert futok a súlyzós edzések bemelegítéseivel és levezetéseivel együtt. Zsírégetőket és egyéb vacakokat továbbra sem vagyok hajlandó használni, felesleges és veszélyes. Az akaraterőn kívül itt nincsen szükség semmi másra az ég egy adta világon.

Pár havonta lesz majd fotó is rólam, hogy lássátok, nem jojózom. Receptek, étrendek természetesen jönnek továbbra is, a blog nem zár be - sőt, csak most indul el igazán...!

~*~*~

Réka vagyok, és ez az én blogom, az én történetem, az én módszerem, az én eredményeim.

2012-06-16 05.20.13_1.jpg

shapeshifter@hotmail.hu

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr204605733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ancsikah 2012.06.23. 09:31:23

Ez igen! Brutális bejegyzés lett - ami a motivációt illeti-, hatalmas gratuláció ahhoz amit elértél és amit folyamatosan csinálsz! Eléred az elérhetetlent! Ez nagyon tetszik :)
Ittam minden szavad amit leírtál, követendő példa vagy, minden tiszteletem a Tiéd!
:)

PrettyWitch 2012.06.23. 09:46:58

Gratulálok az eredményhez, a következetességhez és a kreativitáshoz! És azt még ki is hagytad a bejegyzésből, hogy emellett beindítottad a SS Neked programot is, plusz dolgozol és tanulsz és vizsgázol egyszerre :)

Dorcsiiii 2012.06.23. 10:34:15

Gratulálok! Gyönyörű vagy! :) 100%-osan megérdemled az eredményt! Te vagy a példaképem! :)
Nagyon sok sikert a Fitness Modell versenyhez is! ;)

Sutter 2012.06.23. 11:01:29

hát...kár hogy van pasid...

rozsaszinmasni · http://prettylittle-dreams.blogspot.com/ 2012.06.23. 11:03:21

Gratulálok Réka! Óriási eredményt értél el. Számomra is példakép lettél:)És a receptek szuperek:)

kikiriki80 2012.06.23. 11:24:47

Fantasztikusan nézel ki,nem semmi amit letettél az asztalra! Csinos vagy, szexi és még okos is, kivánom, h mindig maradj ennyire céltudatos és legyél nagyon boldog!
Kriszta

Kisnyúlért 2012.06.23. 12:46:21

Az előttem kommentelők már leírták. Fantasztikus vagy, óriási riszpekt, és ez az egész bejegyzés is, odaver, na!
Lifetilt, lifetilt.. írtam már, hogy nem vagyok oda azért a blogért, de oké, elismerem, vannak ott is szép eredmények. És épp ezért, ami ebben az egész együttműködősdiben igazán szép, hogy te, érzésem szerint, mondjuk úgy, hogy magamból kiindulva, meg tudod szólítani azokat az embereket, akiket a Tomisrác nem. Lehetne a te blogod is csak_egy életmód blog, de szerintem - sokunk véleménye szerint? - hiánypótló. Benyalás vége. Sok sikert a fitnessmodellkedéshez!

syd* 2012.06.23. 13:43:23

hatalmas gratula, csodálatos az alakod, és a személyiséged is :) egy kérdés: arról mit gondolsz, hogy van aki alkatilag soha nem lehet igazán jó alakú? mert te alapból is szép arányos vagy, de ha pl egy erős körte alak esetében sosem érhető el a vékonyság, hiába a diéta és a kemény edzés... (nekem pl a combom semennyit nem akar fogyni, a fenekem se, csak mellről és hasról megy le.) erről mi a véleményed?

retfihsepahs_ 2012.06.23. 15:00:25

@Sutter: hát... szerintem nem kár hogy van pasija...

thatsme 2012.06.23. 15:44:36

@syd*: nekem is ilyen alakom van, és de, lemegy a combod is egy idő után (vagy legalább is átlagos lesz), de készülj fel, hogy mire a combod jó lesz, a fél város fog kopogni az ajtód előtt, hogy miért koplaltad le a felsőtested és különben is milyen ocsmány hogy kiállnak a bordáid :(

syd* 2012.06.23. 17:02:15

@thatsme: óóhh... hát ez egyrészt szomorú, másrészt meg adtál egy kis reményt, hogy legalább közelíteni fog a normális felé az alsófelem :D gondolom neked is először mell,hastájékról ment le... mennyi idő után indult meg comb-fenéktájékról is (diéta+edzés kombóval)? én a 3. hónapnál tartok és eddig 1 centi mínusz összesen combról :D hát nekünk körtealkatoknak el kell fogadni, hogy mindig aránytalan kis kuglibábuk leszünk :)

Sutter 2012.06.23. 18:01:09

@retfihsepahs_: te szerintem a hsz szándékával kapcsolatban valamit nagyon félreérthettél

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2012.06.23. 19:02:04

@Sutter: szerintem nem, csak gondolom o SS pasija :)

thatsme 2012.06.23. 19:28:15

@syd*: amikor elkezdtem, a derekam 77cm volt, a combom 65cm (175cm magas vagyok). Kb. félidőben megállt a derekam fogyása, akkor álltam azzal olyan 65cm-n, a combom viszont még mindig 61-62cm volt, de innen még több, mint 5 kilóm volt hátra.
Most, hogy leadtam a felesleget 1-2kg kivételével, van 55-56cm combom, és erre a magasságom, csípőm, vállszélességem, stb. függvényében azt mondom, hogy nagyjából normális (=nem vékony, de nem is aránytalan a többi testrészemhez képest). Mellem már nem nagyon van, a bordáim kinn, de nem érdekel :D
Nálam az arányok csak akkor kezdtek helyre állni, amikor már az utolsó kilókkal szenvedtem. Tehát ha rajtad még több mint 2-3 kiló van, akkor várni kell még kicsit a combodra, de nem lehetetlen, hidd el :)

syd* 2012.06.23. 19:45:58

@thatsme: köszönöm a biztatást :) na ez megint kicsit off, de sok helyen láttam a blogodra mutató linkeket, ami megszűnt... pedig érdekelt volna :) pláne hogy az alkatunk is hasonló :D

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.06.23. 19:52:49

Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves szavakat, elmondani nem tudom mennyire jó érzés volt olvasni. Ahogyan Nektek az ilyen posztok adnak motivációt, úgy nekem a Ti lelkesedésetek jelenti a legnagyobb löketet a céljaim felé. Köszönöm a bizalmat, és boldog vagyok, hogy rászolgálhatok.

Kriszta: Köszönöm, rajta vagyok! :) A kérdéseddel kapcs írtam fb-on!

Syd: szerintem Thatsme mindent elmondott :) Aminek amúgy nagyon örülök, mert mindig az ért ezekhez a dolgokhoz a legjobban aki benne él. Én is azt mondta volna amúgy, hogy az ember valamilyen szinten genetikailag persze determinált, de olyan nem létezik, hogy nem tudsz fogyni valahonnan. Maximum iszonyú sokára kezdődik el.

Sutter: Köszönöm, de Leningrád fejen találta a szöget... :)

Retfihsepahs_: Holnap jövök és remélem tudod, hogy egész álló nap nem vagyok hajlandó eljönni a vízpart mellől...!! :))

Szóval. Köszönöm Mindenkinek. Boldog vagyok.

Girl in the mirror 2012.06.24. 10:31:32

Fantasztikusan nézel ki, pedig az áprilisi képeknél azt gondoltam, hogy ennél jobb már nem lehet. Még szerencse, hogy te nem elégedtél meg ennyivel :D Nagyon példamutató és motiváló, amit csinálsz, hogy nem elégszel meg az "elég jó"-val, csak a legjobbal, amit magadból kihozhatsz. Tényleg újabb nagy kihívást állítottál magad elé, hajrá, sok sikert hozzá :)
A legjobb amúgy a blogban szerintem a motiváción és a gyakorlati tanácsokon túl az őszinteség, hogy mennyire szíveden viseled az emberek segítését :D
Remélem lesz még Shapeshifter találkozó, (az eddigi időpontokban mindig vizsgám, vagy valami más sulis dolog volt), annyi mindent tudnék kérdezni :)

Bocs, ha ömlengősre sikeredett, abszolút nem vagyok az a típus, de ez a blog valahogy mindig kihozza belőlem :)

háromfejűdisznyólábú 2012.06.24. 14:11:06

Hm...fent van egy képed, amin igazán ducika vagy még, aztán jóval lentebb azt írod, hogy megvetted életed első fürdőruháját...hogy is van ez?
Amúgy régóta olvaslak, gratula az egészhez, tényleg nem semmi az eredmény.

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.06.24. 14:25:03

@háromfejűdisznyólábú: Jaaaa értem a kérdésed :D Életem első fürdőruháját AMIBEN JÓL ÉRZEM MAGAMAT... :))

hiuzlany 2012.06.24. 16:37:32

Óriási gratuláció ezért az egészért!
Én egyébként a lifetilten (3. generáció) keresztül kerültem ide. Olvasgatom a tiltet egy ideje a jó ötletek miatt, de azonosulni nem tudok vele és nem is nagyon akarok, Tomival meg főleg nem :). Különösen zavar, hogy MINDEN nőt akaratgyenge, sumákolós, ostoba lotyónak állít be, holott ez nemcsak rám nem igaz, hanem a baráti köröm többi nő tagjára sem...No mindegy, lehet, hogy burokban élek.
De már azért megérte tiltet olvasnom, hogy rátévelyedtem a te blogodra! Itt már nem tudok néma olvasó lenni, muszáj hozzászólnom, mert amit az SS-es étrenddel véghezviszel, az egyszerűen csodálatos! :)
Én egy éve kezdtem el újra (kb. 20adszor) fogyózni. Olyasmi alkattal indultam, mint te januárban, csak magasabb vagyok 10 centivel. Eddig ha fogyásra adtam a fejem, mindig összejött, hiszen akaraterővel sosem gyengélkedtem, alapvetően izmos is az alkatom (főleg has, kar a korábbi sportoknak köszönhetően), de 20 felett elkezdett lötyögni a bőr a kritikus területeken (comb-fenék), ahogy kell, és ezen az idiótán csinált diétáim (gyakorlatilag koplalásaim) meglepő módon nem segítettek, sport ide vagy oda. Jojózni viszont mindig is jojóztam (szintén nem meglepő módon).
Tavaly tavasztól nyár végére lefogytam vagy 6 kilót, én is örültem, mint te tavasszal, hogy milyen jó formába kerültem, de fürdőruhában még mindig feszengtem. Az idei évnek, a viszonylag karcsú alakom ellenére bekövetkezett szokásos téli depressziónak és masszív önutálatnak kellett eljönnie ahhoz, hogy végre megreformáljam az ÉLETEMET, megtaláljam a táplálkozásban és mozgásban is a legideálisabbat magam számára. Én spinningre járok (ahogy frankón kiélhetem a maximalizmusomat, sportszenvedélyemet, bicajimádatomat, kardio igényemet) és a te étrendedhez hasonlóan kajálok. Kizárólag magamra főzök (kivéve ha vendégségbe megyek), kizárólag természetes alapanyagokból, rengeteg zöldséggel, gyümölccsel, ásványvízzel és zöld teával (télen melegen, nyáron jegesen :)
Észre sem vettem, és lement rólam még 3 kiló, 13 éves korom óta nem mutatott ennyit a mérleg, pedig jóval izmosabb vagyok az akkori énemnél :). A narancsbőröm megszűnt létezni, már nem csak a hasam kockás és a karom tónusos, hanem a combom és a fenekem is. A párom nem tud betelni velem, olyannyira, hogy azóta ő is edz, merthogy milyen égő, hogy nincs topon mellettem :D (ő ektomorf, neki másképp nehéz...).
És: én is megvettem egy hete az első fürdőruhámat, amiben jól érzem magamat :D Félelmetes érzés nem törülközőbe csavarva közlekedni a strandon, hanem gátlások nélkül egy szál bikiniben, és azt látni, hogy hogy bámulnak a csajok (és iggggen: ha vmi, EZ mérvadó, nem a pasik, mert a pasik minden formámban megnéznek).
A fogyásod is csodálatos, gyönyörű az alakod, nyúlánk, izmos (nekem is ez tetszik:), de nem is ezt csodálom a legjobban a blogodban, hanem a receptjeidet. Még nem olvaslak régen, és így folyamatosan merítkezek belőle, bővítem a saját repertoáromat (ami eddig édességek terén kimerült a tk rozslisztes-ásványvizes, 1 tojásos palacsintával). A somlói recepted alapján készített desszertem az emberem számára is díjnyertes lett, nem tudott vele betelni :). Legközelebb ezt kapják a barátaink is, de csak a végén mondom meg nekik, hogy "reformkaja" (így hívják az étrendemet némi megvetéssel, de éppen annyi csodálattal).
Hát ne haragudj, hogy így rád zúdítottam a fél életemet, de ahogy olvastam a bejegyzésedet, csak úgy bugyogtak elő a "jé mintha csak magamról olvasnék"-ok. Én mondjuk nem szeretnék fitness versenyen indulni, más irányú motivációk vannak az életemben, de az rólam is elmondható, hogy amióta így élek, sokkal energikusabb vagyok és még kevésbé ismerem a lehetetlen kifejezést :)
Ez az egésznek a lényege: hogy ez ÉLETMÓD, nem fogyókúra, és én is hiszek benne, hogy gyerekek mellett, sőt kétszer ennyi idősen is lehet így étkezni és sportolni!
Hajrá, biztos vagyok benne, hogy a többi célodat is eléred, és még egyszer nagyon köszönöm a recepteket (is), zseniálisak!!! Ha csak egy ember másképp, egészségesebben főz a blogod által, sőt ha egyáltalán eljut arra a szintre, hogy kajarendelés és közétkezés, vagy gyorsétterem helyett FŐZ, már megérte! És biztos vagyok benne, hogy sokakra hatsz pozitívan (köztük rám is, pedig én már jó ideje hasonlóképp élek).
Szóval: csak így tovább! :)

pittypangvirag 2012.06.24. 17:47:34

@syd*: en is 175 cm vagyok es most 54-55 kilo kozott mozgok. most 50 cm a combom kerulete es igen hiaba orulok, hogy vegre lement a csipom meg a combom, semmi mellem, a bordaim majdhogy atszurjak a bort es mindenki pszichiatriara akar kuldeni pedig komolyan senki nem tudja elkepzelni milyen sz*r korte alkatunak lenni...

pittypangvirag 2012.06.24. 17:49:05

azt kihagytam hogy 15 kilot fogytam az elmult 4 honapban

syd* 2012.06.24. 18:50:12

@pittypangvirag: igen, ez az egyik legszerencsétlenebb alkat.. nekem néha komolyan megfordul a fejemben, hogy megéri-e egyáltalán, hogy semmi mellméretem ne legyen, azért cserébe, hogy csak egy icipicit vékonyodjon a combom...

pittypangvirag 2012.06.24. 21:55:46

@syd*: na igen... en viszont ugy latom magam, hogy ha csontsovanyra lefogyok akkor nem nez ki annyira hulyen, hogy nincs mellem, mintha lenne egy kicsi feleslegem de tovabbra sinc semmi mellem es az elhizas szoba sem johet... en igy most elegedett lennek magammal (vegre nem er ossze a labam) csak a kornyezeti behatas ugye bar...-.-

Ann1294 2012.06.24. 23:55:01

@ShapeShifter_: Ez nem csak valaminek a vege. Ez a kezdete... :) Gratula es koszonet a blogodert. Elo bizonyitek, hogy nincs lehetetlen.

Ann1294 2012.06.25. 12:59:15

@pittypangvirag: @syd*:
Hatha erdekel benneteket, ha nem akkor ne olvassatok vegig.

En is korte vagyok es amikor meghiztam azzal vigasztaltam magam J-Lo-s seggem lett es nagyobb melleim. En igy lattam magam. Aztan egy foton meg hirtelen narancsboros tehennek, en nem is tudom hova tettem a szemeim elotte...

Amire rajottem az alakon nem lehet valtoztatni (marmint ha lefogyok akkor a mellem eltunik, kilog a bordam es a seggem akkor is aranyaiban nagy szeles csipovel es erosebb combokkal), am lehet "optikailag tuningolni". Ezt Szemes Nori tanitotta meg nekem es sokat koszonhetek neki. Meg mindig nem megy tokeletesen egyedul az stilusom, de haladok. A tipusnak (osz-tavasz-nyar-tel) megfelelo szinu es alkatnak (alma-korte-homokora) megfelelo formaju ruhat kell megvasarolni amiben merfoldekkel jobban erzem en is magam es a kornyezetemtol is tobb bokot kapok ettol meg a kisugarzasom es a kozerzetem lesz jobb. Lehet tudni mikor van depis napom, akkor oltozom benan, hogy eltunjek a tomegben. ...

Pl. en tavasz korte es magas vagyok (vilagos haj-szem-bor) es alulra ami jol all az a sotet egyenes vagy alul bovulo nadrag ami nem csipo!, es magasitott dereku szovetnadrag. Veletelenul sem mintas alulra meg vilagos, attol tehennek latszom meg jobban. Szoknyabol sose terd ala ero, terd fole de nem total mini es nem tapados.
Felsokbol sose hosszitott vagy tunika mert ami ramegy a csipore az a feneket hangsulyozza es nem bo fazon, hogy a karcsu derekat kihangsulyozzad de hosszban ne logjon ki a derakad. Mellreszen nem tul kivagott (nincs mit megmutatni) hanem inkabb zsabos, ejtett nyaku, diszitett, valami extra rajta stb. legyen hozza pushupos melltarto amibol van pantnelkuli is. Egesz ruhabol is ne a zsak fazont, derekban szuk, alul bo es nem terd ala ero! Vagy foldigero vagy rovid. Mutassad a szep formas labaidat, azet dolgoztal! Merjel platform, teli talpu, magas sarku am kenyelmes cipoket hordani es szineket.

Tavasz tipusnal a viz szinek, turkiz, korall, lazac ezek adnak szint az arcodnak meg kis arany kiegeszito. Veletlenul sem szurke es nagyon halovany pasztell valtozat! A neten sok info van rola, nekem bejott bar meg mindig tanulom elfogadni magam. Nehany embernek tudatosan jon ez, nekem "tanulni" kellett, de tenyleg mukodik.

thatsme 2012.06.26. 01:16:53

@pittypangvirag: 175/55 o.O én nem bírtam 65kg alá bemenni, igaz nem is nagyon akartam. kíváncsi lennék magamra 55 kilósan, de 10 kg-val nehezebben is jöttek a beszólások, hogy hova fogyok, átestem a túloldalra, stb. és nem csak a "laikus" ismerősöktől, hanem olyan emberektől is, akiket pont a lifetilt/futás révén ismertem meg.

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.06.26. 23:40:26

@hiuzlany: Köszönöm a kedves szavakat :) Nagyon jó olvasni, hogy más is tud így élni, és hogy másnak is sikerül változni, változtatni. Remélem sokan olvassák a kommentedet, hogy erőt meríthessenek belőle. Annak meg nagyon örülök, hogy bejöttek a receptek :D

@Ann1294: Köszönöm és remélem igazad lesz :) Ha rajtam múlik - márpedig igen - akkor ez igenis csak a kezdete valaminek.

Mindenki másnak is köszönöm a gratulációkat, nem is tudjátok mennyire jól esik. Lukat beszélhetnék itt most a hasatokba, hogy ó hát mekkora fasza csaj vagyok, engem senki véleménye nem érdekel, de ez néni igaz. Ha igaz lenne, nem létezne ez a blog és soha nem sikerült volna lefogyni sem. Szóval köszönöm a csupa kedves és pozitív visszajelzést. :)

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.06.26. 23:41:27

néni igaz = nem igaz.. csak okoskodik az okos telefonom...

Tomisz 2012.06.27. 11:56:43

Huh... azért így a végére jó vékony lettél. :)
Azért gratulálok összegészében!
Remélem az izomfelpakolás is sikeres lesz majd, mostmár van hova. ;)

Amit a körtealakosoknak tudok ajánlani az az hogy ha már nincs túl sok felesleg rajtuk akkor inkább kondizzanak, főleg felsőtestre és ne vagy csak minimális kalória deficittel. Igaz ez egy hosszú út, hónapok/év(ek) kérdése már, de el lehet érni azt hogy a felsőtestre izmot pakolnak így az vastagabb/atletikusabb lesz a combjukról meg közben lemegy a felesleg ezáltal egy jóva arányosabb képet kapnak a tükörbe. :)
Persze ehhez elég nagy kitartás kell mert az eredmények nem hetek alatt fognak jönni, mint egy sima vékonyító fogyásnál. Szóval ennek az életmód részévé kell válni abszolút, legalább pár évig.

Ann1294 2012.06.27. 12:54:07

@Tomisz: Igazad van a felsotesttel kapcsolatban, meg is fogadom a tanacsot. Nagyon szepen koszonom.

Bas Rutten 2012.06.30. 23:25:34

Gratulálok, szép eredmény! Most már rámehetnél az izomépítésre is picit jobban, mert erre a testre érdemes építeni. ;) Egy jó tanács: Picit vegyél vissza a futásból és emeld meg a fehérje bevitelt 2g/tskg-ra.

Zyho · http://en0ugh.blog.hu/ 2012.07.19. 12:40:36

NEm tudom ki mit írt de én csak gratulálni akarok neked! CSak így tovább és legyél kemény mint a Vidia! Akarat kell semmi más Te ezt már tudod!

"Test az elme ellen... ez az igazi küzdelem!" ;)

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.07.20. 22:33:35

@Zyho: Köszönöm szépen! A gratuláció abszolút kölcsönös, én is néztem már a Te blogod és eredményeid. :)

Zyho · http://en0ugh.blog.hu/ 2012.07.22. 19:38:21

@ShapeShifter_: Én mint törpe viziló aki lassan velociraptorrá fejlődik, nagyon szépen köszönöm és nagyon igyekszem... ha van kedved futni gyere csatlakozz be FB-n futii csoportba vannak gyorsabbak lasabbak! A lényeg a mozgás! ;)