2012-06-16 08.04.11.jpg

elkészítési idő: 20perc + 40perc sütés + 10perc pihentetés

~*~*~

HOZZÁVALÓK (~ 4 adaghoz):

- 50g graham liszt

- 40g light margarin

- 2db tojás

- 250g barack

- 20g pudingpor

- 300ml sovány tej

- fahéj, édesítőszer, szódabikarbóna, rum aroma

~*~*~

ELKÉSZÍTÉS:

0. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra vagy 5-ös fokozatra

1. A barackot megmossukm nagy darabokra vágjuk, enyhén és egyenletesen megszórjuk fahéjjal.

2. A tojásokat sárgájára és fehérjére szedjük.

3. A fehérjét kemény habbá verjük

4. A sárgáját a margarinnal és ízlés szerint édesítővel (kb. 50g cukornak megfelelő) habosra verjük

5. Egy tálba kimérjük a graham lisztet és elkeverjük egy késhegynyi szódabikarbónával

2012-06-16 06.45.25.jpg

5. Fakanál segítségével a lisztet és a fehérjét felváltva, apránként elkeverjük a sárgájában. Óvatosan, nehogy összetörjön a fehérje!

6. Egy evőkanál rumot is elkeverünk a masszában

7. Kis tepsit kivajazunk-lisztezünk és beleöntjük a masszát, majd belepotyogtatjuk a barackot. Ha kell, nyomkodjuk bele

2012-06-16 07.02.12.jpg

8. A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt készre, pirosasra sütjük

9. Míg sül a sütemény, elkészítjük a pudingporból, tejből és édesítőből a közepesen sűrű sodót.

10. Amikor kész a sütemény, akkor kivesszük a sütőből, lefedjük egy konyharuhával és hagyjuk pihenni 10-15 percet.

2012-06-16 07.33.45.jpg

11. Négy szeletre vágjuk, négy felé osztjuk a pudingot is, és hamm hamm hamm...

~*~*~

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

1/4 sütemény + 1/4 pudingpor: 181 kcal / 5g zsír / 25g CH / 6g fehérje

1/4 sütemény magában: 141 kcal / 5g zsír / 18g CH / 4g fehérje

Az egész tepsi sütemény magában: 564 kcal / 20g zsír / 72g CH / 16g fehérje

Ajánlom reggelinek, tízórainak vagy könnyű ebéd után öntet nélkül desszertnek, tetszőleges (és ésszerű) felosztással. Én 1/4-et ettem öntettel reggelinek és edzéses fehérje után fél órával tízórainak is. Nagyon nagyon finom lett, valódi sütemény, egyáltalán nem amolyan "diétás kistesó". A graham liszt a teljes búzaszem felhasználásával készül, a teljes kiőrlésűtől abban különbözik, hogy nagyobb a szemcsemérete, így még lassabb felszívódású.

~*~*~

TIPPEK:

1. Akármilyen gyümölccsel elkészíthető

2. Rum helyett vanília aroma is mehet a tésztába

3. A (light) margarin nem igazán egészséges ugyan, de én egyelőre nem találtam rá alternatívát, így adagonként 5g-al hajlandó vagyok kiegyezni...

4. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy megsült-e rendesen a tészta

5. A sütés első 30 percében ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert kíméletlenül össze fog esni a lepényünk

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr864593693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.