2012-05-14 19.25.54.jpg

elkészítési idő: 30-40 perc

~*~*~

HOZZÁVALÓK:

- 1db (180g) hámozott, vékonyra szeletelt alma

- 1db egész tojás

- 180g sovány túró (0,2%)

- 10g pudingpor (tetszőleges, nekem tejszín volt)

- 25+175ml (200ml) sovány tej (0,1%)

- 1g light margarin

- 1/2 citrom reszelt héja

- tetszés szerint édesítő

- pici fahéj

~*~*~

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A sütőt előmelegítjük 140°C/5-ös fokozatra

2. A túrót egy tálba borítjuk, belereszeljük a citromot, rátörjük az egész tojást és 25ml tejet öntünk rá, tetszés szerint édesítjük. Botmixerrel krémtúró állagúra turmixoljuk.

3. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük margarinnal, az almák felével beborítjuk

4. Ráöntjük a túrókrémet, majd a tetejét az alma másik felével befedjük

5. Nagyon óvatosan és finoman megszórjuk egy pici fahéjjal

6. Fedő nélkül betesszük a sütőbe, 05-20 perc alatt készre sütjük

7. Amíg sül, a 10g pudingporból, 175ml tejből és édesítőből sodó sűrűségű öntetet főzünk

8. Kiszedjük a tálból a sült túrót, leöntjük a sodóval, és még melegen fogyasztjuk.

~*~*~

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

344 kcal; 6g zsír; 38g CH; 35g fehérje

Minden étkezésre fogyasztható, a vacsorát kivéve. Jobb délelőtt, ha egy mód van rá, de uzsonnának is teljesen jó.

~*~*~

TIPPEK:

1. A túróba potyogtathatunk egyéb gyümölcsöket is

2. Érdekes kombinációt adhat ha más ízű öntettel készítjük

3. Öntet nélkül magában is nagyon klassz étel, így a tápértéke a következőképpen alakul: 255 kcal; 6g zsír; 21g CH; 30g fehérje. Így vacsorának is megfelelő lehet.

4. A tojásfehérjét habbá verve, óvatosan bekeverve könnyebb túrókrémet kapunk

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr924508883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Teleszkop 2012.05.15. 11:06:26

Kifekszem ezektől a receptektől, komolyan :)) Most már asszem csinálok belőlük egy képes füzetecskét :) És ez is meg a tegnapi is elkészíthető főzőlap nélkül, yeahhhhh :))

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.05.15. 12:13:43

Az előző posztolásakor gondoltam is rád, hogy örülni fogsz neki... :))

javerage 2012.07.02. 19:04:52

Ez hidegen vajon milyen lehet? :) Télen már simán megcsináltam volna, de 40 fokban nem tudom elképzelni, hogy bármit melegen fogyasszak...