Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

2012-05-13 09.31.13.jpg

elkészítési idő: 30 perc

~*~*~

HOZZÁVALÓK:

- 2x30g (60g) darált zabpehely

- 2x5g (10g) kakaópor

- 50+50+200ml (300ml) sovány tej

- 1db tojásfehérje

- 10g Váncza pudingpor (tejszín/vanília)

- 1kk rum

~*~*~

ELKÉSZÍTÉS:

1. Előkészítünk 4db bögrét és egy lábost, mert itt mindent összekeverünk a tényleges főzőcske megkezdése előtt

2. Az 1db tojásfehérjét kemény habbá verjük egy kevés édestőszerrel

3. Egy-egy bögrébe 30-30g ledarált zabpelyhet öntünk. 50-50ml tejet, 25-25ml vizet, 1-1 késhegy szódabikarbónát, édesítőt adunk hozzá, majd az egyikbe 5g kakaóport is. Ha ez megvan, óvatosan beléjük keverjük a két felé osztott tojásfehérjét is. Ha túlságosan sűrű maradna, még vízzel tovább hígíthatjuk.(fotó: két középső)

4. A harmadik bögrébe 5g kakaóport öntünk, felhígítjuk 10-15ml vízzel, tetszőleges édesítővel és 1 kiskanál rumot is adhatunk hozzá. (fotó: bal szél, főzés előtt)

5. A negyedik bögrében 10g pudingport elkeverünk 50ml sovány tejjel (fotó: jobb szél)

2012-05-13 09.07.49.jpg6. Egy lábosba kimérünk 150ml tejet, és felforrósítjuk. A pudingporral elkevert tejet újra összekeverjük - mert leülepedik - majd hozzáadjuk és sűrűsödésig főzzük tetszőleges édesítő hozzáadásával. Kb. sodó sűrűségű lesz.

7. A két zabtésztával félig teli bögrét betesszük a mikróba, és 7 percig legmagasabb fokozaton "megsütjük".

8. A kész sütiket egyszerűen ki lehet borítani a bögréből

2012-05-13 09.21.35.jpg

9. Pár percig hagyjuk őket hűlni és száradni (kicsit nedves tapintásúak először)

10. A csoki öntetes bögrét 30-60mp-re betesszük a mikróba, hogy a kakaópor összeforrjon és kellően feloldódjon. Nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint a vanília öntetnek.

11. A sütiket tetszés szerint felszeleteljük és egy mély tálba tesszük

2012-05-13 09.27.06.jpg12. Ráöntjük előbb a vanília, majd a csoki öntetet

13. Élvezkedünk és sóhajtunk nagyokat ;)

~*~*~

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

387 kcal; 5g zsír; 58g CH; 22g fehérje

Ajánlom reggelinek, vagy esetleg ha fehérjeporral kicsit kitoldjátok a tésztát, akkor akár ebédnek is.

A Váncza pudingpor új termék, a legtöbb boltban kapható. Rajta van a pontos porra vonatkozó tápérték (10g = 35kcal, 0g zsír, 9g CH, 0g fehérje) - ez a "legrosszabb" dolog ami ebben a receptben van. A hamis somlói rosttartalma magas, teljes mértékben zabból készült, lassú felszívódású szénhidrátban gazdag, zsírszegény, és isteni finom. A tészta jó puha marad. :)

~*~*~

TIPPEK:

1. Én sovány szójatejjel (kicsit zsírosabb) és tejszínes pudingporral csináltam, fantasztikusan jó lett

2. Tehettek bele gyümölcsöket, mazsolát, magokat, ami tetszik

3. Tudom, hogy létezik a "light tejszínhab", de én mégsem ajánlom, mert lehet, hogy cukormentes, de attól még ugyanúgy tocsog a zsírban, A tejszínhabról sajnos le kell mondania annak, aki diétázik, nincs mese.

4. Ebédnek 10-10g fehérjepor hozzákeverését ajánlom, csak figyeljetek, hogy menjen hozzá ízben is

5. Ha reszelt almával tuningoljátok a tésztát, akkor előbb nagyon alaposan ki kell belőle passzírozni a levet, és minden bizonnyal tovább is kell "sütni"

6. Túróval is lehet turbózni a tésztát

7. Mindig csak félig álljon a nyers tészta a bögrében, mert nagyon meg tud dagadni a szódabikarbónától

8. A fehér tésztát meg lehet bolondítani egy picike fahéjjal

9. Ajánlott a bögréket rögtön a süti kiborítása után beáztatni ;))

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr764508382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Jianhn 2012.05.14. 20:44:02

szia!

Milyen márkájú kakaóport használsz?
Óriási segítség, amikor időnként egyes hozzávalóknál feltünteted a konkrét márkát. Sokkal gyorsabb úgy a vásárlás. :)
Már a natúr tonhalnál is meg akartam kérdezni ezt. A Rio marét sokallom, az olcsóbbnak viszont, amit eddig kóstoltam, nem volt túl jó íze. Abból milyen használsz?
Köszönöm!

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.05.14. 20:48:19

Az a helyzet, hogy bejegyzésben nem merem feltüntetni, de ha akarod küldök e-mailen egy komplett listát is akár :D A Váncza puding mellett azért állok így ki, mert magyar :) (és elérhető az ára)

Kakaópor: szerencsi cicás / Tesco színes
Tonhal: szintén tescoban kapható, jól el van dugva a legalsó polcokra 125g-os élénk zöld dobozos. Baromi olcsó, 200ft körül van ha jól emlékszem. A rio mare nevetségesen drága.

Tej: tesco saját márkája, 0,1%-os. 0,5%-osból Milli, ezt CBA prémiumban találtam.

Szójatej: Alpro soy light

Zabpehelyből Lidl-ben veszem a 200ft/500g kiszerelést vagy spar-ban az aprószeműt szintén saját márkából. Hmm hirtelen ennyi :)

PrettyWitch 2012.05.14. 21:28:36

Zseniális vagy, sokadjára állapítom meg :)

thatsme 2012.05.14. 22:55:29

ez a tonhal mennyire fogyasztóbarát? mi van benne pontosan? :D csak azért kérdem, mert a sült halat még csak-csak megeszem, de attól, ami ilyen kicsi és az egész teste bele van rakva egy befőttes üvegbe, kiráz a hideg :S viszont nagyon hiányzik az íze, de sajna most a rántott hal nem opció :D

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.05.14. 23:31:18

Hát ez sztem pont azért olcsó, mert nagyon pici darabokban van. Tonhal forgács... :D Szóval ha csak ez a gond, teljesen fogyasztóbarát :) Tonhal van benne szerintem és víz.

Jianhn 2012.05.15. 00:35:56

Á, szóval a cicás! :) Köszi!
Ezen az oldalon ( www.kajapedia.hu/?p=recipe&recipe=261&ord=name&cri=all ) böngészgettem egy kicsit a kakaók között, és meglepően sok a különbség a zsírszegény termékek között. Nem hittem volna, hogy ennyi. :-O

Szerintem ahol többféle márkaopció van egy alapanyagra, ott nyugodtan kiírhatod. Ahol csak egy jó termék van, az valóban neccesebb, reklámnak hatna.

Zabpehelyből én a Penny-ben találtam. Az is 200 körül volt. :)

Küldtem privát üzenetet a blog.hu-n keresztül. Nagyon örülnék a listának. :)

Köszönöm!

haanaft 2012.05.15. 15:38:10

Kipróbáltam! Fantasztikusat alkottál! Köszi szépen!

Kisnyúlért 2012.05.21. 14:10:42

Most tömöm az arcba. Zseniális! (Hallottam már korábban is olyat, hogy mikróban "sütni", de mindig szkeptikus voltam, meggyőződésem volt, hogy az ilyesmihez valami hájtek mikró kell. Most kipróbáltam, és műk!

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.05.21. 23:14:58

@haanaft: Én köszönöm, örülök, hogy sikert arattam :)

@Kisnyúlért: Mondjuk én a mikróra mindig sanda szemmel nézek, igyekszem kerülni, de néha azért megengedem magamnak ezt a "luxust". :) Örülök, hogy ízlett! ^^ A túrógombócnál meg köszönöm az észrevételt, már tudom, hogy egyeseknek mitől lesz annyira lágy... :D

hiuzlany 2012.06.23. 18:19:16

Hát a sóhajtozás megvan :) Isteni lett!
Kicsit változtattam 1-2 dolgon attól függően, hogy mi van (és mi nincs) itthon:
1. darált zabpelyhem nincs, csak darálatlan, úgyhogy tk rozslisztből csináltam
2. 3 bögre tésztát készítettem és elfeleztem az egészet (egyik adag a párom gyomrában landol): az egyik tészta a leírt kakaós, a másik túrós-fahéjas, a harmadik pedig diópótlós (10g)
3. pudingom sincs itthon, csak étcsokis, keményítő viszont mindig van a főzelékekhez, úgyhogy azzal csináltam a sodót
4. édesítő helyett xilitet használok mindig. Jóval drágább, de jóval egészségesebb is. Amilyen kevés cukrot (azaz xilitet) használok általában, nem jön ki olyan húzósra...
5. a tésztákat külön leöntöttem még magamnak rummal, az emberemnek pedig rumaromába (vezet).
6. szeltem bele adagonként 1-1 barackot.
Hát így is működött, nagyon kiadós és finom lett! Köszi a receptet!

Pflaume 2012.06.23. 19:14:23

Darált zabpehely helyett jó ebbe a zabkorpa vagy a zabliszt?

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.06.23. 19:43:22

@hiuzlany: Egészségedre!! :)

1. Teljesen oké. Amúgy én azzal a konyhai muclival őrlöm a zabot amivel porcukrot meg mákot szokott anyu.

2. Ezt holnap lehet, hogy ki is próbálom, nagyon jól hangzik :O

3. Tökéletes megoldás. Vanília ízű sodó keményítővel úgy nagyon finom, ha teszel bele fél tojássárgáját. Csak ez ugye 2g zsír kábé.

4. Szintén tökély. Én nem használom, az ára miatt. De aki megteheti, annak nyugodtan persze Az édesítés mindig egyéni szoc dolog.

5. Én a csokiöntetbe tettem múltkor, tényleg isteni!

@Pflaume: Persze, a kettő ugyanaz csak a zabliszt sokkal drágább a boltban...

saphi 2012.06.24. 15:27:24

fantasztikus egy csaj vagy, kb egy nap alatt végigolvastam az egész blogodat, nagyon sok erőt adtál, és gratulálok az eredményeidhez és nagyon köszi minden tippet, ötletet! :)
ma bevásároltam egy pár receptedhez is, hát kicsit mondjuk húzós volt, mert egyszerre kellett megvenni olyan dolgokat, amik sokáig meglesznek, így végül is befektetésnek tekintem :)
első amit megcsináltam, ez a hamis somlói volt, nagyon fincsi lett! kicsit aggódtam, mert a boltban nagyon drága volt az őrölt zabpehely, ezért simából készítettem, de simán jó lett így is. nekem talán kicsit sok a kakaó a receptben, de majd alakítom. az ötleteid annyira kreatívak, tényleg művész vagy. :)
egyetlen amin meglepődöm, hogy bár rengeteget tudok enni, ez az adag nekem leküzdhetetlenül nagy, kb a felét tudtam benyammogni.
amúgy én is nyírfacukorral csináltam, így ez kicsit megdobta a kalóriát, 469 lett.

ZittyZutty · http://ujtukorkepem.wordpress.com/ 2012.07.04. 09:39:36

Ma megcsináltam ezt reggelire. Tegnap elolvastam a receptet, ma reggel viszont valamiért nem volt netem..ígyhát fejből csináltam. A tojásfehérjét ki is felejtettem, deamúgy minden stimmelt..nem is hiányzott belőle a fehérje. Isteni lett! ;D

Dorcsiiii 2012.07.05. 10:39:05

Elkészítettem a remekművet! :D Nagyon finom lett ez is! :)

Amúgy én a pudingot is a mikróban csináltam meg. 1,5 percnél leállítottam és megkevertem majd visszaraktam még 1,5 percre és tádáám kész a puding. :)

Amióta életmódot váltottam sokkal jobb és finomabb kajákat eszek mint régen, annyi különbség, hogy a mérlegem egyre kevesebbet és kevesebbet mutat, haha :D

Ez az édesség valódi jobbhorog azoknak akik azt hiszik, hogy a diéta=szenvedés :D

ShapeShifter_ · http://shapeshifter.blog.hu 2012.07.05. 13:40:36

@ZittyZutty: @Dorcsiiii: Nagyon örülök, hogy bejött Nektek is! :) Nagy büszkeségem ez a recept, szó se róla.. :")

Butterfly4444 2012.07.17. 10:59:27

Elkészítettem a hamis somlóit, és tényleg isteni finom lett:))