Zabkása: 283kcal / tányér

2012.02.08. 23:49

Hogyan készül a zabkása, anyáink legszörnyűbb rémálma? Nos, rém egyszerű a dolog...

reggeli4.jpg

1. Egy lábosba kimérsz 50g natúr (cukrozatlan és sózatlan) zabpelyhet, egy bögrébe pedig 200ml zsírszegény tejet.

2. A zabpelyhet felöntöd kb 3x annyi vízzel és felteszed főni

3. Sűrű kevergetés közepette addig főzöd, amíg a zabpehely be nem szívja a vizet, trutyis állagú nem kezd lenni

4. Hozzáöntöd a tejet és addig főzöd, amíg kb. puding sűrűségű lesz és úgy néz ki, mint a tejberizs

5. Utólag édesíted - lehetőleg stevia-val

Ebből egy nagy tányér zabkása lesz. Összesen 283kcal, 7g zsír; 43g CH; 13g fehérje van benne.

Ajánlom főleg reggelinek. Esetleg uzsonnának is elmegy, vagy ebédhez, ha elfelejtetted előző este beáztatni a barnarizst, de kéne a lassú felszívódású szénhidrát.

2012-02-09 08.11.16.jpg

TIPP 1: ha étcsokisnak szeretnénk, akkor a fekete kakaóport előbb forró vízben keverjük el - amennyire csak lehet - és a tejjel együtt adjuk a zabpehelyhez, majd főzzük tovább recept szerint

TIPP 2: natúr változatban vanília, csokis változatban pedig rum aromával fantasztikusan meg lehet bolondítani

TIPP 3: hámozz meg 2 almát (vagy akármilyen más gyümölcsöt), pürézd le vagy vágd picikre, és a legvégén keverd a masszába

TIPP 4: a zab lassú felszívódású, magas rosttartalmú szénhidrátforrás, és így az egyik leghasznosabb dolog, amit csak ehetsz, főleg reggelinek

TIPP 5: a fent leírt alapanyagokból ijesztően nagy adag étel lesz, de azért csak nyugodtan edd meg az egészet, a tápértéke úgyis annyi, amennyit leírtam

A bejegyzés trackback címe:

http://shapeshifter.blog.hu/api/trackback/id/tr524080206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

titty11 2013.08.15. 13:51:43

Szia! Nagyon régóta kerestem a megfelelő receptet....és meglett:) Imádom:)